Verhuis- en inpaktips:

Om uw verhuisdag soepel te laten verlopen zullen onze medewerkers vanzelfsprekend hun uiterste best doen. Voor een vlot verloop is uw inbreng bij de voorbereiding van de verhuizing natuurlijk van groot belang. Verhuizen is voor veel mensen een emotionele gebeurtenis, het zijn immers uw spullen die op die dag in- en later weer uitgeladen worden.

Kortom, hoe beter u voorbereidt, hoe soepeler en makkelijker uw verhuisdag verloopt.

Het inpakken van de verhuisdozen:
Het inpakken van de verhuisdozen is niet altijd even gemakkelijk als men denkt, er komt toch wel enige behendigheid bij kijken. Vaak worden de verhuisdozen te zwaar beladen waardoor de dozen en handvatten uitscheuren. Ook wordt de ruimte in de doos niet altijd volledig benut. Hier zijn een aantal handige tips voor als u de dozen gaat inpakken.

 • Borden en schotels altijd inpakken en verticaal in de doos zetten.
 • Op de bodem van de verhuisdoos een laag papier of een handdoek leggen.
 • Glazen en bekers zoveel mogelijk ingepakt rechtop zetten.
 • Kwetsbare schalen en vazen inpakken en extra met een handdoek beschermen.
Er zijn een paar factoren waarvan onze medewerkers graag zien dat er bij het inpakken rekening mee gehouden wordt, zodat dit meer gemak biedt tijdens de verhuizing.

 • Zorg ervoor dat de verhuisdoos niet zwaarder wordt dan u zelf kunt tillen. Dan gaat het voor onze verhuizers ook goed.
 • Probeer de volle ruimte van de verhuisdoos te benutten, aanvullen met lichte spullen.
 • Zoveel mogelijk spullen in dozen pakken, ook al kan de doos niet dicht. (Planten, planken etc.) Alle flappen moeten dan naar binnen gevouwen worden.
Nadat de verhuisdozen zijn ingepakt dient u ervoor te zorgen dat deze worden gecodeerd b.v. met een naam of een nummer. Dit doet u met de etiketten die zijn bijgeleverd met de dozen. Op deze etiketten komen dan 3 punten te staan.

 • Waar gaat de verhuisdoos naartoe op het nieuwe adres. (Verhuizers kunnen dan de Verhuisdozen voor u in de juiste kamer plaatsen)
 • Wat zit er in de doos. (Belangrijk als u de dozen gaat uitpakken)
 • Als er breekbaar in zit, dan moet dit erop vermeld zijn i.v.m. het laden van de verhuiswagen. (U kunt hier dan “breekbaar” op schrijven)
Op het nieuwe adres brengt u, voor een soepel verloop, ook de codering bij de kamers aan.

Zet de ingepakte dozen overzichtelijk weg met de etiketten naar voren. Zo houdt u een goed overzicht. Zet de verhuisdozen zoveel mogelijk op 1 plaats.

Dé- en montage:
Als u de meubels demonteert, zorg er dan voor dan de delen voorzien zijn van een stuk Schilderstape ( makkelijk verwijderbaar en beschrijfbaar). Zo zijn de afzonderlijke onderdelen te herkennen en kunnen de verhuizers aflezen waar de delen moet komen op het nieuwe adres.

De losse onderdelen, zoals schroeven, kunt u bewaren in een plastic zakje en vastplakken in een lade.

Schilderijen/Spiegels:
U kunt de schilderijen en/of spiegels die niet in een doos passen gewoon laten hangen aan de muur, daar zijn ze namelijk het veiligst. De verhuizers halen de schilderijen en/of spiegels van de muur en verpakken die zo nodig in een schilderijenbox. De heel grote schilderijen en/of spiegels die niet in de schilderijenbox passen, worden voorzien van verhuisdekens en worden veilig weggezet in de vrachtwagen. Schilderijen van een hoge financiële of emotionele waarde kunt u het beste vooraf inpakken met behulp van bv-noppenfolie en karton. (Bij verhuisgoederen met een hoge financiële waarde is het noodzakelijk dat u de verhuizer daarvan tevoren inlicht en mogelijk hierop een all-risk verzekering afsluit.)

Hangkleding:
Op de verhuisdag zijn er een aantal garderobeboxen aanwezig waar u gebruik van kunt maken ( als dit in de offerte is opgenomen). Dit zijn speciale boxen gemaakt van een verhard plastic. In de box zit een roede waar ongeveer 24 stuks hangkleding op passen. Kleding die u in redelijkheid kunt vouwen, verpakt u in een verhuisdoos. Mocht het zo zijn dat u de kleding eerder uit de kast moet halen om vooraf demonteren van een linnenkast mogelijk te maken, dan kunt u het beste het volgende doen.

 • Zet 3 volle dozen links en 3 volle dozen rechts met daarop een bezemsteel of iets dergelijks.
Hang de kleding van de linnenkast over en u kunt de kast demonteren.

Meubels:
Om schade en verstoring te voorkomen, is het in ieders belang dat alle kasten, laden en apparaten (bijv. witgoed) leeg en schoon te zijn.

Chemicaliën:
Chemicaliën zoals benzine, olie en andere ontvlambare spullen dienen door uzelf verhuist te Worden. Ook uit scooters en brommers moeten de olie en benzine verwijderd worden als het met de verhuiswagen mee gaat. Mocht uw inboedel opgeslagen worden dan mag dit beslist niet in de opslagruimte worden ingebracht.

Wasmachine en droger, diverse apparatuur: ( pc, tv/video, hifi)
Wasmachines en drogers moeten van water en elektriciteit afgekoppeld worden. Er mag geen water meer in het reservoir en de slang zijn. Als u de transportbeugels of -bouten in uw bezit heeft dan moet u de trommel vastzetten volgens aanwijzing van de fabrikant. Alle apparatuur (pc, tv/video, hifi) dient door uzelf te worden afgekoppeld en aangesloten. Voor zover dit mogelijk is kunt u dit verpakken in een verhuisdoos en als dit niet mogelijk is dan wordt dit op de verhuisdag zelf verpakt in verhuisdekens en veilig weggezet door de verhuizers. ( NB: In de Algemene Voorwaarden voor Verhuizingen, zijn met de offerte meegezonden, is bepaald dat de werking van mechanische, elektrische en elektronische apparatuur van verzekering is uitgesloten. Dit is van toepassing bij alle verhuizers en alle verzekeraars. Om die reden besluiten veel mensen om extra gevoelige apparatuur zelf in de personenauto mee te nemen.)

Lampen:
Hanglampen kunt u het beste laten hangen. U moet wel de lamp vast van de elektriciteit halen, zodat de verhuizers de lamp alleen van het haakje hoeven af te tillen. Bij schemerlampen dient u de lampenkap eraf te halen en eventueel in te pakken in een verhuisdoos. (Indien mogelijk) Van kroonluchters en andere lampen die voorzien zijn van kristal en/of andere loszittende delen, dienen de loszittende delen eraf gehaald te worden om zoekraken te voorkomen.

Medicijnen en Sieraden:
Zorg ervoor dat u medicijnen en sieraden onder eigen beheer houdt. Medicijnen zijn dan direct beschikbaar als u het nodig heeft en sieraden kunnen dan niet zoekraken.

Parkeerplaats:
Een goede voorbereiding zorgt voor een vlotte verhuizing. Om snel na aankomst van start te kunnengaan, vragen wij u om twee parkeerplaatsen voor de deur vrij te houden. Soms is het ook handig om de avond tevoren de buren nog even in te lichten en voor te bereiden op mogelijk overlast door auto’s en heen en weer lopen van mensen.

Het uitpakken van de verhuisdoos:
Na de verhuizing gaat u de verhuisdozen uitpakken. Het inpakpapier kunt u bij het oud papier doen. De lege verhuisdozen kunt u weer netjes terugvouwen, als u de dozen “om-en-om” stapelt krijgt u een rechte stapel en nemen ze weinig ruimte in. Wel alle stickers verwijderen s.v.p. Zodra de dozen leeg zijn neemt u contact op met kantoor voor het ophalen van de dozen. (NB: De dozen zijn u in bruikleen verstrekt. Dozen die 4 weken na de verhuizing niet door ons zijn terug ontvangen worden naberekend tegen de vervangingswaarde van € 2,75 per doos.)

Tot slot:
Zorg ervoor dat u op tijd begint met inpakken, zodat u op tijd klaar bent voor de verhuizing.